Τέρμα το phylax

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Τέρμα το phylax

Το πειρασμικό άγαλμα γκρεμίσθηκε. Όχι όμως με το σωστό τρόπο. Τα αγάλματα και κάθε είδωλο που εκφράζει άλλο θεό εκτός  από τον Ένα και Μόνο Αληθινό Θεό είναι από τη φύση τους κατοικητήριο δαιμονικών δυνάμεων. Ας κραυγάζει το καλοπληρωμένο ιερατείο της Νέας Εποχής, οι λεγόμενοι δημοσιογράφοι, περί τέχνης και προόδου. Από την αγία Γραφή γνωρίζουμε ξεκάθαρα ότι «πάντες οι θεοί των Εθνών δαιμόνια». Αυτά τα αγάλματα λοιπόν που κρύβουν δαιμονικές δυνάμεις γκρεμίζονται. Γκρεμίζονται με Θεϊκή ενέργεια όχι όπως γκρεμίσθηκε στο Π. Φάληρο το πειρασμικό κατασκεύασμα το επιλεγόμενο phylax.
 Όταν οι ορθόδοξοι παπάδες κάνουν αγιαστικές πράξεις όλα τα είδωλα καταρρέουν. Αν το άγαλμα αυτό δεν κατέρρευσε με τους αγιασμούς παλαιοημερολογιτών ή νεοημερολογιτών παπάδων τότε υπάρχει σοβαρό εσωτερικό πρόβλημα. Πρέπει να εντείνουν οι ιερείς τις προσευχές, τις νηστείες, τις μετάνοιες και τότε είναι που θα …γελάσει κάθε πικραμένος! Τότε οι νεοεποχήτικες ντουντούκες θα ψάχνονται να βρουν εξήγηση, να δώσουν ερμηνείες, να κουκουλώσουν την πραγματικότητα. Γιατί τέτοια αγάλματα γίνονται χίλια κομμάτια χωρίς ανθρώπινη επέμβαση…!
 Βέβαια και η αυτοδικία που έγινε έδωσε την ευκαιρία στους ψύχραιμους τηλεθεατές να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Είδαμε δημοσιογράφους να «αφορίζουν»  με κραυγές τους καταστροφείς με τέτοιο τρόπο σαν να τους γκρέμισαν αληθινά το δικό τους θεό! Το θεό που προσκυνούν. Να λένε  «σκοταδιστές, χρυσαυγίτες, θρησκόληπτους, καθυστερημένους» και πολλές άλλες κατηγορίες αυτούς που προσβάλαν το …θεό τους. Μάθαμε έτσι ποιο θεό προσκυνούν όλοι αυτοί οι εμφανιζόμενοι ως μεγαλόσχημοι και δήθεν αχρωμάτιστοι θρησκευτικά σπουδαίοι πολίτες . Διερωτάται δικαιολογημένα  ο τηλεθεατής: Αν κάποιοι γκρεμίζανε το άγαλμα, ας πούμε, του Σπύρου Λούη στο Μαρούσι, θα βλέπαμε στις τηλεοράσεις την ίδια υστερία; Όχι βέβαια! Ο Λούης δεν είναι ο θεός των δημοσιογράφων. Αυτοί έχουν θεό τον δαιμονοphylax.
 Κάτι ακόμη πάντως καινούργιο μάθαμε. Το ΚΚΕ διά στόματος Κουτσούμπα μας έδειξε τις νέες θέσεις του Κομμουνιστικού Κινήματος. Κάποτε υποστήριζαν την «στρατευμένη τέχνη» στις ιδεολογικές ανάγκες του προλεταριάτου. Αρνιόταν την «τέχνη για την τέχνη» . Τώρα και αυτοί ακόμη άλλαξαν το βιολί και το παίζουν δεξιά. Η τέχνη έχει αξία από μόνη της  ας είναι και με το …χωρο phylax!
 Επειδή η προσκύνηση του Διαβόλου, όπως φάνηκε από την αναστάτωση των ΜΜΕ βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, μπορούμε με βεβαιότητα να προβλέψουμε ότι η κατεδάφιση του συγκεκριμένου αγάλματος δεν προδικάζει το τέλος παρομοίων τολμημάτων αλλά την αρχή. Οι χριστιανοί θα πρέπει να αποφύγουν στο μέλλον τέτοιες βίαιες ενέργειες που δεν συνάδουν με την Παντοδυναμία του Αληθινού Θεού και να επιστρατεύσουν τα ανίκητα πνευματικά όπλα που κατεδαφίζουν κάθε «ύψωμα επαιρόμενο κατά της γνώσεως του Θεού».
Τότε πραγματικά, τέρμα το phylax!