Πάλι ο "τρελός" θα πληρώσει;

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Πάλι ο "τρελός" θα πληρώσει;


Οι άκαιρες περιοδείες του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας σε ευαίσθητες περιοχές του Αιγαίου αλλά και οι συνεχείς προκλητικές προς την Τουρκία δηλώσεις του πρέπει να μας βάλουν σε μεγάλη ανησυχία. Ο κ. Παυλόπουλος -για όσους τον γνωρίζουν παιδιόθεν- είναι πολύ συγκρατημένος ως άνθρωπος και ιδιαίτερα επιφυλακτικός. Άρα οι ακραίες δηλώσεις που κάνει, όπως αυτή που έμμεσα αποκαλεί τους Τούρκους «δειλούς» γίνονται κατόπιν ειδικών υποδείξεων. Χθες είπε στους έλληνες   στρατιώτες: "Ο γενναίος στρατιώτης δεν προκαλεί και δη αναιτίως. Γι’ αυτό είσθε γενναίοι.  Γιατί δεν προκαλείτε.  Η πρόκληση είναι ίδιον μικρότητας και ανασφάλειας.  Και εσείς δεν είσθε ούτε μικροί ούτε ανασφαλείς. Ας πάρουν αυτό το μήνυμα κάποιοι…". Με άλλα λόγια οι Τούρκοι είναι μικροί και ανασφαλείς, άρα δειλοί! Σήμερα προχώρησε και είπε «Μολών λαβέ!».
Για να κατανοήσουμε τον λόγο που γίνονται αυτές οι δηλώσεις πρέπει να λάβουμε υπόψη την ένταση των σχέσεων του Ερντογάν με την Ε.Ε. και τις Η.Π.Α.
Αυτή τη στιγμή τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και οι ΗΠΑ διαπιστώνουν ότι δεν μπορούν από το εσωτερικό μέτωπο να ανατρέψουν τον Ερντογάν, που τους «έχει μπει στο μάτι». Θα προσπαθήσουν λοιπόν με ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο να τον αποσταθεροποιήσουν. Αναζητείται λοιπόν ο «τρελός» που θα αναλάβει αυτό τον άχαρο ρόλο. Να προκαλέσει κρίση!
Όταν οι «σύμμαχοί» μας, κατά τον προηγούμενο αιώνα, θέλησαν να ανατρέψουν τον Σουλτάνο, μας έβαλαν στην περιπέτεια της Μικρασιατικής Εκστρατείας και στη συνέχεια, όταν πέτυχαν το σκοπό τους, να ανεβάσουν, δηλαδή, στην εξουσία το Κεμάλ Ατατούρκ, μας πέταξαν στη θάλασσα μαζί με όλους τους χριστιανούς της Μικράς Ασίας.
Τώρα έχουν να ανατρέψουν ένα νέο «Σουλτάνο». Η συνταγή είναι έτοιμη από παλιά.
Ποιος θα παίξει το «κορόιδο» ;
Είναι ώρα για πολλή και έντονη προσευχή μια και τα κέντρα των αποφάσεων δεν είναι εντός Ελλάδος.